Belföld

Az S and T System Szlovéniában erősít

admin

2003. 07. 04. 13:31

A kizárólag Kelet-Európában tevékenykedő bécsi S and T System Integration and Technology Distribution AG egy szlovén információtechnológiai céget készül átvenni: az osztrák cég szlovén leánycége, a Hermes Plus Slovenia pénteken szándéknyilatkozatot írt alá az Atlantis-csoport felvásárlásáról.

Az S and T a szlovéniai személyi számítógép- és nyomtatójavítási üzletét adja az Atlantisért cserébe, és készpénzt is fizet, de az összeget nem hozták nyilvánosságra. Az ügyletet a nyár végéig le akarják zárni. A 42 alkalmazottal dolgozó Atlantis-csoport Microsoft-programmegoldások terjesztésére szakosodott, és ezt támogató központot és oktatási centrumot üzemeltet.

A teljes adriai térségben – Szlovéniában, Horvátországban, Macedóniában, Bosznia-Hercegovinában, Szerbiában és Montenegróban – az S and T jelenleg 327 alkalmazottat foglalkoztat, ebből 213-at Szlovéniában.

Az S and T informatikai szolgáltató vállalat június végén megrendeléseket kapott a bolgár Mobiltel és a román Mobifon mobiltelefon-szolgáltató vállalatoktól adattárolási és adatbiztonsági technológia szállítására, valamint az ukrán pénzügyminisztériumtól és helyi partnerétől, az ICEMD-től adatbiztonsági rendszer szállítására. E három megrendelés együttes értéke 3,1 millió euró.

Az S and T péntek délelőtt 10,00 euró volt a bécsi értéktőzsdén, 0,11 euróval, azaz 1,11 százalékkal drágább a csütörtöki zárónál. Pénteken 10,40 eurón nyitott. Ötvenkét héten belül csúcsa 11,0 euró, mélypontja 7,16 euró volt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.