Belföld

Legjobb magyar munkahely – harmadszor!

A FigylőNet olvasói idén harmadszorra dönthetik el, melyik céget tartják érdemesnek Magyarország legjobb munkahelyének címére.

Idén harmadszorra mérettethetik meg magukat a magyar cégek a legjobb munkahely címének elnyeréséért a Hewitt Inside Consulting cég által szervezett Legjobb munkahely 2003 felmérés keretei között. A hároméves hagyománynak megfelelően a FigylőNet olvasói idén is online felmérésben szavazhatnak, melyik cég érdemes e címre.

Az internetes és a klasszikus felmérés tartalmilag is eltér. A mi olvasóink arról dönthetnek, melyik magyar cég a legvonzóbb a munkaerőpiacon, melyik vállalatnak legjobb a megítélése a munkavállalók körében.

Internetezők szerint

 

2002-ben több mint ezren töltötték ki az FigyelőNeten található kérdőívet. Látogatóink véleménye szerint a következő vállalatok voltak Magyarország legjobb munkahelyei:
• Westel Rt.
• Mol Rt.
• Matáv
• Nokia Magyarország
• Pannon GSM
A interneten válaszolók a főnökükkel és kollégáikkal való kapcsolatukkal voltak a legelégedettebbek, legkevésbé pedig a vállalat által nyújtott fejlődési és előrelépési lehetőségekkel.
(Tavalyi összefoglalónkat itt olvashatja >>)  

Ön mit gondol?

Az Hewitt Inside Consulting Legjobb munkahely 2002 felmérése mellett párhuzamosan a FigyelőNet olvasói is elmondhatják véleményüket. A két felmérés alapvető különbsége, hogy az interneten nem vállalatok versenyeznek egymással a cím elnyeréséért, hanem egyéni vélemények fogják meghatározni a végeredményt.

A netes kérdőíven a cégek munkaerőpiaci vonzereje mérettetik meg inkább. A válaszok alapján általános képet alkothatunk majd a magyar munkavállalók preferenciáiról, arról, hogy mik befolyásolják legjobban a magyar alkalmazottak elégedettséget.

A végeredményből az is kiolvasható lesz, mi alapján választanak az emberek munkahelyet, milyen elvárásokat támasztanak munkaadóikkal és munkahelyükkel szemben. A FigyelőNet látogatói a kitöltött kérdőívek összefoglalását augusztus végén olvashatják.

Vállalati felmérés

A nemzetközi Hewitt Associates és a Fortune magazin 1997 óta teszi közzé a legjobb munkáltatónak számító 100 amerikai vállalat rangsorát. 2001 óta a magyarországi Hewitt is megrendezi a Legjobb munkahely felmérést a Figyelő együttműködésével.

Az évenkénti megmérettetéssel a munkavállalók igényeinek figyelembevételének fontosságára szeretnék felhívni a munkáltatók figyelmét. A közvélemény és a cégek hajlamosak elfelejteni, hogy a vállalatok kiválóságát nemcsak a piaci részesedés, az ügyfelek elégedettsége és az árbevétel dönti el, hanem a munkaerőpiacon kivívott jó hírnév is.

A Hewitt felmérésében résztvevő cégek között az alkalmazottakkal felvett elégedettség-mérő kérdőívek, a HR osztály és a felsővezetők által kitöltött kérdőívek eredményei alapján dől el a versengés. Kiderül, hogy a cég vezetése mennyire fektet hangsúlyt a stratégiára, a kommunikációra, a vállalati kultúrára. A HR folyamatok működésének hatékonyságára és a dolgozók véleményére is fény derül.

A Top Ten rangsort a Figyelő szeptember 5-ei mellékletében olvashatják az érdeklődők. Abból részletes eredményeket is megtudhatunk: melyik cég miért érdemelte ki előkelő helyét, mi emeli ki őket a többi vállalat közül.



Ha ide kattint, a kérdőív segítségével Ön is szavazhat >>


Tartalomszolgáltató partnerünk a Hewitt Inside

 

A Hewitt Inside Consulting átfogó humán erőforrás megoldásokra sza-kosodott vezetői tanácsadó cég. Az Inside Rt. és a Hewitt Associates közös vállalataként, egyesítve az Inside évtizedes magyarországi tapasztalatait a Hewitt 60 éves múltjával, ügyfeleinek világszínvonalú szolgáltatásokat nyújt a HR menedzsment területén.
A Hewitt Associates a világ 37 országában 15 000 munkatársunkkal végzi tevékenységét. A Hewitt, szakértelmére támaszkodva képes olyan humán tőkével kapcsolatos kihívások megoldására, melyekkel Ön is nap mint nap találkozhat.
Munkatársainak közreműködésével ügyfelei olyan innovatív megoldásokat fejlesztettek ki, melyek által a világ legsikeresebb vállalatai közé tartozhatnak. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik