Belföld

Kétszázmillió euró szindikált hitelt vett fel az MKB

A Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) 200 millió euró középlejáratú szindikált hitelt vett fel hat ország 14 bankjából álló konzorciumtól; a kölcsönt az MKB hitelezési tevékenységének bővítésére kívánja felhasználni.

A nettó 5 éves futamidejű, az Euribor felett 25 bázispont kamatfelárral nyújtott szindikált hitelről szóló szerződést csütörtökön írták alá – közölte az MKB. A BayernLB, München német pénzintézet korábban mandátumot kapott 100 millió euró összegű középlejáratú hitel szervezésére az MKB részére. A kedvező piaci fogadtatás következtében a kölcsönt jelentősen túljegyezték, így az MKB felemelte a hitel összegét 200 millió euróra.

A szindikált hitel folyósításában résztvevő bakok: a BayernLB, a BAWAG Bank für Arbeit und Wirtschaft AG, a Danske Bank A/S, az Erste Bank, a HSH Nordbank, a K and H Bank, a Landesbank Baden-Württemberg, az LRP Landesbank Rheinland-Pfalz, a Norddeutsche Landesbank Luxembourg S.A., a The Royal Bank of Scotland plc, a SANPAOLO IMI SpA, a Baden-Württembergische Bank AG, a Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A és a Westdeutsche Genossenschafts-Zentralbank eG.

A kereskedelmi bankok közül legutóbb a Raiffeisen Bank vett fel hasonló kamatfeltételekkel, 100 millió euró, 5 éves futamidejű szindikált hitelt. A hitel kamatfelára az Euribor fölött évi 22,5 bázispont.

A magyar állam napokban aláírt, 500 millió euró, ötéves futamidejű szindikált hitelének kamata az Euribor felett 17,5 bázisponttal van.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik