Belföld

Új beruházásösztönző program

admin
admin

2003. 06. 26. 08:36

A tervek szerint a jövő héten tárgyalja a gazdasági kabinet a versenyképességet javító beruházásösztönző, tőkevonzó képességet növelő program előterjesztését - írja a Világgazdaság.

A gazdasági és a pénzügyi tárca által készített programtervezet egyebek között foglalkozik a nemzetgazdasági versenyképesség, valamint az adórendszer versenyképességének javításával, s kitér a támogatási rendszer egyes elemeinek módosítására is. Az elmúlt időben drámaian visszaesett a külföldi működőtőke-beáramlás, az első négy hónapban összesen nettó 39 millió eurót regisztráltak.

Miközben a reálszféra képviselői hónapok óta sürgetik a kormányt, tegyen hatékony lépéseket a magyar versenyképesség romlásának s a külföldi működőtőke-beáramlás visszaeső tendenciájának visszafordítása érdekében, a kormányzat csak a közelmúltban szánta rá magát a lépésre.

A június 4-i kormányülést követő tájékoztatón a szóvivő bejelentette: a versenyképesség érdekében a kormány célul tűzte az ország tőkevonzó képességének növelését, s a „miniszterelnök által már a soron kívüli kormányülésen is meghirdetett, beruházásösztönző, tőkevonzó képességet növelő program kidolgozására három hetet kapott ma a pénzügyminiszter és a gazdasági miniszter úr”. Ám a beígért program még nem került a kormány elé.


Igaz, az előterjesztés már elkészült. Mint ugyanis Erdősi Pétertől, a Gazdasági és Közlekedési minisztérium (GKM) főigazgatójától megtudtuk: a GKM és a pénzügyi tárca tervezetét a gazdasági kabinet várhatóan a jövő héten megvitatja, majd azt követően kerülhet a kormány elé.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.