Belföld

Elfogták a volt iraki tájékoztatási minisztert

A meg nem erősített értesülés szerint Muhammad Szaid asz-Szahafot egy úttorlasznál tartóztatták le Bagdad egyik elővárosában. Közben az Egyesült Államok befagyasztotta a bukott iraki rendszer 55 legfőbb vezetőjének vagyonát.

Egy brit lap szerint az amerikaiak elfogták a volt iraki tájékoztatási minisztert. A meg nem erősített értesülés szerint Muhammad Szaid asz-Szahafot egy úttorlasznál tartóztatták le Bagdad egyik elővárosában. A háború alatt a miniszter gyakran okozott megrökönyödést, mert cáfolta azt is, amit a tévénézők élőben láthattak. Így még akkor is tagadta az amerikai csapatok előrenyomulását Bagdad felé, amikor páncélosaik már szinte látótávolságra voltak tőle.


Befagyasztják a volt iraki vezetők számláit

Az Egyesült Államok befagyasztotta a bukott iraki rendszer 55 legfőbb vezetőjének vagyonát, és felhívta a nemzetközi közösséget, hogy kövesse a példáját. A washingtoni pénzügyminisztérium egyúttal megtiltotta az amerikai állampolgároknak, hogy üzleti kapcsolatba lépjenek a volt iraki vezetőkkel. A védelmi minisztérium szerint az 55 körözött irakiból már 32-en amerikai őrizetben vannak.


Ismét felrobbant egy olajvezeték

Irakban ismét felrobbant egy olajvezeték, ezúttal Bagdadtól északnyugatra, azonban nem gyulladt ki. Az elmúlt két hét során három robbanás rongált meg kőolajvezetékeket, valamint egy földgázvezetéket. Az amerikai vezetésű koalíció közölte, hogy szabotázsakciókkal áll szemben. A bagdadi olajminisztérium bejelentette, hogy hatezer főre növeli a fegyveres őrök számát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik