Belföld

ATV: igaz-e a hír?

Czikó Gábor, a Magyar ATV Rt. elnök-vezérigazgatója egyelőre semmit nem tud arról, hogy tulajdonosi és személyi változások előtt állna a televíziós társaság.

Az ATV tulajdonosai a héten döntenek a televízió további sorsáról – írta szerdai számában a Népszabadság; a napilap értesülése szerint erősíteni akarják a csatorna közéleti profilját, Székely Ferenc lenne a szakmai igazgató, s Hardy Mihály állna a hírműsor élére.

Az újság úgy tudja, Czikó Gábor maradna az elnök, a vezérigazgatói jogköröket pedig Pátkai András, az eddigi ügyvezető igazgató gyakorolná. Czikó Gábor a napilap értesülése kapcsán az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: semmiféle – az ATV vezetésében történő – mozgásról nem tud.

Az elnök-vezérigazgató nem tud arról sem, hogy a Hit Gyülekezete bármilyen tulajdonosi befolyást szerzett volna az ATV-ben. Megjegyezte: a gyülekezet műsoridőt bérel a társaságtól. A Népszabadság cikkében olvasható az is, hogy az ATV-t működtető AGRO TV-ATV Rt. részvényeinek felét az amerikai tulajdonban lévő Broadcast Project Kft. vásárolta meg. A cégben 5 százalékos tulajdonnal rendelkezik a Hit Gyülekezetéhez közel álló, a Hetek című hetilapot kiadó Új Spirit Kft. – írja az újság.

A napilap tudomása szerint Czikó Gábor tulajdona 74 százalékról 24 százalékra csökkent, miközben a Panamában bejegyzett Woodhan Kft. megtartotta 26 százalékos tulajdonhányadát. Czikó Gábor a “részvénymozgások” kapcsán az MTI-vel közölte: nem történt még eladás, így részvénymozgás sem.

Az elnök-vezérigazgató nem tudott arról nyilatkozni, hogy mikor történik részvény eladás-vétel a társaságnál. Czikó Gábor a jövő hét elejére ígért bővebb tájékoztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik