Belföld

Szász szerint egyoldalú volt a pénzügyminiszter nyilatkozata

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete közleményt adott ki László Csaba és Szász Károly találkozójáról, mert szerinte a pénzügyi tárca egyoldalúan tájékoztatott az eseményekről. Olvassa el mindkét közleményt!

A közlemény szerint Szász Károly, a PSZÁF elnöke visszautasítja azt a feltételezést, hogy bármikor is politikai szerepet vállalt volna a magyar közéletben, és hogy felügyeleti munkatársait politikai szempontok szerint választotta volna.


A pénzügyminiszter korábban értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a PSZÁF elnöke megveretésének történetét politikai konstellációba igyekszik helyezni, és ebbe az ő személyét is belekeveri, holott Szász Károly ugyanezekben a nyilatkozatokban rendre kifejti, hogy egy konkrét vizsgálat állhat az őt ért támadások hátterében. (A Pénzügyminisztérium közleménye “A pénzügyminiszter megdorgálta a lábadozó Szász Károlyt” címmel itt olvasható!)

Szász és a PSZÁF állítása szerint a 2003. június 23-i, hétfői „megbeszélés” valójában egy pénzügyminiszteri közlemény felolvasása volt, melyen részt vett két pénzügyminisztériumi alkalmazott is.

A felügyelet elnökének lehetőséget sem adtak arra, hogy a közlésre reagáljon, ezért regál közleményben az elhangzottakra. A közleményben a szervezet és annak vezetője azt állítja, hogy Szász Károly sohasem volt és ma sem tagja egyetlen politikai pártnak, pártmegbízást semmilyen formában, sohasem teljesített. Munkáját a mindenkori pártpolitikától függetlenül, kizárólag a szakmai követelményeknek megfelelően végezte és végzi. A szervezet állítása szerint a PSZÁF megalakulása óta kizárólag szakmai alapon, a napi pártpolitika befolyásától mentesen működött és működik. Továbbá a felügyelet elnöke az őt ért brutális támadás ügyét sohasem hozta összefüggésbe a politikai eseményekkel és – ellenállva az ilyen sugalmazásoknak – a jövőben is elhatárolódik ilyen összefüggések keresésétől. Szász sajnálja, hogy a felügyeletet egyesek a politikai csatározások eszközeként kívánják felhasználni, hozzáteszi ugyanakkor: soha, egyetlen fórumon sem állított valótlanságot a Pénzügyminisztériummal való együttműködést illetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik