Belföld

Júliusra várja az INA a végső ajánlatokat

Július első hetében kell kötelező érvényű, végső ajánlatot tenniük az INA horvát kőolaj- és földgázipari vállalat egy részvénnyel több mint 25 százalékának megvételében érdekelt stratégiai partnerjelölteknek, a magyar Mol Rt.-nek, az osztrák ÖMV-ek és az orosz Rosznyeftnek - jelentette a HINA horvát hírügynökség kedden.

A privatizálási tanács Ivica Racan horvát miniszterelnök elnökletével tartott üléséről kiadott közlemény szerint a magánosítás a tervezett ütemben és az INA magánosításról hozott törvénnyel összhangban történik. A stratégiai partnerekkel befejeződtek a tárgyalások. Megegyezés jött létre az ügylet-lebonyolítási dokumentumok végső formájáról, a részvényesek kölcsönös kapcsolatát rendező szerződésről, a részvények egy részvénnyel több mint 25 százalékának adás-vételi szerződéséről és a stratégiai partnerek elé kerülő együttműködési szerződés szövegéről.

Ezzel befejeződik az INA magánosításának első szakasza. A horvát kormány tavaly április végén kezdte meg a magánosítást, amikor döntött a nemzetközi pályázat kiírásáról. A Mol, az OMV és a Rosznyeft ez év elején tette meg a kötelező ajánlatát.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik