Belföld

Folytatódik a fuvarossztrájk

A teherfuvarozók kedden több mint 140 járművel folytatatták szerda délig tartó demonstrációjukat Felsőlajos határában. A fuvarosokat felháborítja, hogy a kormány egyáltalán nem reagál.

A fuvarozók az E75-ös főút Pest megyei szakaszán bevezetett forgalomkorlátozás eltörlését akarják elérni, valamint azt, hogy az M5-ös autópályán mielőbb bevezessék a matricás rendszert. Az alternatív útként ajánlott 4-es, illetve 51-es főútvonalak legkevesebb oda-vissza 80-100 kilométeres kerülőt jelentenek, az M5-ös autópálya díja pedig a fuvarozók számára is megfizethetetlen – érvelnek a sztrájkolók.

Dóczi József kecskeméti ügyvéd, akit a fuvarozók egy csoportja kért fel a demonstráció megszervezésére, kedden reggel az MTI-nek elmondta: személyautósok sokasága is jelezte, hogy egyetért a célokkal. “Annak, hogy ők is beálljanak a sorba, semmi akadálya sincs, hiszen az engedély teherautókra és személykocsikra egyaránt érvényes” – közölte a szervező.

A fuvarozók felháborítónak tartják, hogy demonstrációjukra a kormány részéről semmilyen reagálás nem érkezett, mindössze a szaktárca szakemberei kifogásolták, hogy az érdekképviseletekkel való tárgyalások lezárása előtt került sor a megmozdulásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik