Belföld

Döntés született a Vivendi társszolgáltatókkal szembeni jogvitájában

A Hírközlési Döntőbizottság utólagos fizetésre kötelezte a társszolgáltatókat és a Matáv Rt.-t.

A Hírközlési Döntőbizottság kötelezte a Vodafone Rt.-t, az Emitel Rt.-t, a Westel Rt.-t, a Westel Kft.-t, a Hungarotel Rt.-t, a Monortel Rt.-t és a Pannon Rt.-t, hogy a Vivendi Rt. hálózatában a Matáv Rt.-n keresztül igénybe vett végződtetés forgalmi szolgáltatásért a díjat fizesse meg a Matáv Rt. részére. A díjfizetési kötelezettség a Vivendi Rt. referencia összekapcsolási ajánlatának döntőbizottság által történt jóváhagyásának időpontjától, azaz 2002. július 11. napjától érvényes.

A döntőbizottság kötelezte továbbá a Matáv Rt.-t, hogy fizesse meg a Vivendi Rt. részére a saját előfizetői által, a Vivendi Rt. hálózatában igénybe vett végződtetés forgalmi szolgáltatás díját 2002. július 11-ével kezdődően, továbbá fizesse meg az úgynevezett társszolgáltatók által ilyen jogcímen megfizetett díjakat a Vivendi Rt. részére.

A döntőbizottság megállapította azt is, hogy a Matáv Rt. megsértette a hírközlésről szóló 2001. évi XL. törvény 12. § (3) bekezdésében foglaltakat, amikor 2002. október 1-jét követően más áron nyújtotta a Vivendi Rt. hálózatában történő végződtetés forgalmi szolgáltatást a Westel Rt. és Westel Kft. részére, mint a többi társszolgáltatónak.

Megsértette továbbá a Matáv Rt. a hírközlési szolgáltatók együttműködésére vonatkozó szabályokat akkor, amikor a Vivendi Rt. jóváhagyott referencia ajánlatában foglaltak társszolgáltatókkal szemben történő kikényszerítése érdekében nem tett meg minden tőle elvárhatót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik