Belföld

Tőkés-díjjal tüntették ki Orbán Viktort

A magyarság érdekében kifejtett tevékenységéért a Tőkés László Alapítvány 2003. évi egyéni díjával tüntették ki Orbán Viktort, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökét, volt miniszterelnököt vasárnap Kisvárdán.

A díjat a politikus ünnepi istentisztelet keretében vette át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város református templomában.

Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke igehirdetése után – amelyet mintegy kétezren hallgattak a templomban és az imaház kertjében – Lengyel Szabolcs, az alapítvány kuratóriumi elnöke ismertette a testület egyhangú döntését Orbán Viktor elismeréséről.

Az alapítványi vezető kiemelte: a magyarság, a nemzet érdekeinek képviseletéért és érvényesítéséért tüntették ki az egykori kormányfőt, akinek miniszterelnöksége idején lépett hatályba a kedvezménytörvény. Tonk Sándor, a Sapientia Egyetem rektora laudációjában azt hangsúlyozta, hogy Orbán Viktornak a kitüntetés a határon túli magyarság elismerését is jelenti azért, mert vezető politikusként az egész nemzetért emelte fel szavát, és kormányfőként ebben a szellemben végezte munkáját.

A díjat az alapítvány névadója, Tőkés László, az erdélyi Királyhágó-melléki Református Egyházkerület püspöke adta át Orbán Viktornak, aki az anyaországi politikusok közül elsőként vehette át az elismerést.

A pártvezető, volt miniszterelnök a díjat megköszönve egyebek között arról szólt, hogy megtiszteltetés számára a kitüntetés, hiszen az elismerés rangját az alapítók személye adja. Úgy vélte: a névadó példája sokak számára lehet követésre méltó, miszerint bátran fel kell lépni a nemzet érdekében. “S az egységes nemzetstratégia célja az lehet, hogy egyszerre akarjuk felemelni a magyarságot a határokon innen és túl” – hangoztatta Orbán Viktor Kisvárdán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik