Belföld

Lemérték a képviselők szavait

Egy szocialista politikus, Szabó Zoltán szólalt fel legtöbbször - 264-szer - a parlamentben az elmúlt egy évben - áll az origo kimutatásában.

A legtöbbet az MDF-es Lezsák Sándor beszélt, aki egy év alatt több mint 13 órát töltött felszólalásokkal. Horn Gyula ritkán szólalt meg, leghosszabb beszédét azonban extrém időpontban, hajnali négykor mondta el.

Az elmúlt egy évben – 2002. május 15-től számítva – a 386 parlamenti képviselő közül 369-en szólaltak fel legalább egy alkalommal az Országgyűlésben. A legaktívabb egy szocialista képviselő, Szabó Zoltán volt, aki ez idő alatt 264 alkalommal szólalt fel, és ezek során összesen valamivel több mint 11 óra 21 percet beszélt a parlamentben.

A legaktívabb képviselők listáján Szabót az MDF-es Lezsák Sándor követi, aki 205 alkalommal szólalt fel az elmúlt egy évben. Lezsák ugyan a felszólalások számát tekintve elmarad a szocialista politikustól, az időtartamot tekintve azonban jócskán túlszárnyalja őt. A Bács-Kiskun megyében megválasztott ellenzéki képviselő ugyanis összesen 13 óra 9 percet beszélt a 205 felszólalás során.

Az öt legaktívabb – legtöbbet felszólaló – képviselő között nincs egy fideszes politikus sem. A legnagyobb ellenzéki párt részéről Révész Máriusz kért a legtöbbször szót, aki 134 felszólalásával a nyolcadik helyen szerepel a listán. Révész összesen 6 óra 6 percet beszélt az elmúlt egy év során a parlamentben.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik