Belföld

A PSZÁF reagálása a Britton Kft. nyilatkozataira

A PSZÁF a FigyelőNethez is eljuttatta a Britton Kft. nyilatkozaira reagáló állásfoglalását. Eszerint a PSZÁF felhívta a Britton Kft. képviselőinek figyelmét a nyilvánosan működő részvénytársaságban történő befolyásszerzés szabályaira, különös tekintettel az esetleges összehangolt magatartás jogkövetkezményeire.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a Britton Capital & Consulting Kft. (Britton Kft.) képviselőinek az elmúlt napokban a Pannonplast Rt. egyes tulajdonosainak befolyásszerzése tárgyában lefolytatott felügyeleti eljárással összefüggésben, több sajtóorgánumban is közzétett nyilatkozatával kapcsolatban, a tények pontos rögzítése érdekében, az alábbiakat kívánja közzétenni a nyilvánosság számára: “2003. március 19-én (tehát 9 nappal a Britton Kft. Pannonplast Rt-ben történt befolyásszerzését követően, a PEVDI Divat Kft. utóbb megvizsgált tőzsdei tranzakciójának napján) a PSZÁF elnöke – az illetékes főosztályvezető jelenlétében – fogadta a Britton Kft. képviselőit. E találkozó Britton Kft. részéről deklarált célja csupán egy udvariassági látogatás, apropója pedig a társaság Pannonplast Rt-ben történt befolyásszerzése volt. A találkozó-, illetve a Britton Kft. és a PEVDI Divat Kft. befolyásszerzésének időpontjára tekintettel a megbeszélés tárgya nem lehetett a (már megvalósított) felvásárlási stratégiával kapcsolatos konzultáció. A Britton Kft. képviselői e megbeszélés során nem hoztak a társaság befolyásszerzésének körülményeiről, illetve hátteréről részleteket a PSZÁF tudomására. A PSZÁF képviselői ugyanakkor – az általánosság szintjén – felhívták a Britton Kft. képviselőinek figyelmét a nyilvánosan működő részvénytársaságban történő befolyásszerzés szabályaira, különös tekintettel az esetleges összehangolt magatartás jogkövetkezményeire. A befolyásszerzés tárgyában lefolytatott vizsgálat keretein kívül eső egyéb találkozóra a PSZÁF és a Britton Kft. képviselői között nem került sor.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.