Belföld

Ma döntenek Friderikusz műsoráról

Ma dönt a köztévé kuratóriuma a Szólás szabadságáról. Az MTV közleménye szerint minden rendben van - írja a Népszabadság.

A lap információi szerint az MTV kuratóriuma mai ülésén tájékoztatást kér a televízió vezetésétől arról, hogy a Friderikusz nevével fémjelzett produkció mennyiben váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A kurátorok arra is választ kérnek, hogy az új műsor betöltötte-e A Hét megszüntetése után neki szánt szerepet.

A Magyar Televízió szerdán közleményben cáfolta, hogy a közéleti-politikai műsor nem vonz elég nézőt, illetve, hogy nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. “Ebben a szezonban a tévénézők száma – az időjárásra tekintettel – általában minden tévécsatorna esetében 6-8 százalékkal csökkent, A szólás szabadsága egyre stabilabb nézőtáborral rendelkezik” – írják. Például a legutóbbi – június 15-én – sugárzott adás 2,2 millió nézőt ért el. A közlemény szerint a múlt héten a műsor a negyedik legnézettebb program volt, a politikai-közéleti produkciók közül pedig az első, megelőzve a Híradó, az Este, valamint a Nap-kelte valamennyi adását – áll az MTV kommünikéjében.

Az ugyancsak a nevéhez köthető Hoztam egy milliót! és a Repülj most! című produkciók folytatására Friderikusz szeretett volna újabb szerződéseket kötni a köztévével. A kuratórium ehhez nem járult hozzá, túlságosan drágának találta ugyanis a produkciókat. Mivel azonban nem érkezett újabb ajánlat, a testület nem foglalkozott tovább az ügygyel – tudtuk meg. A héten a híradó előtti műsorsávban a vetélkedők helyett már a Borostyán című olasz filmsorozatot vetíti a köztévé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik