Belföld

Vezérváltás a Picknél

admin

2003. 06. 18. 13:29

A Pick Szeged Rt. igazgatósága 2003. június 17-én ülést tartott, amelyen döntés született több, a menedzsmentet érintő személyi változásról is. Az igazgatóság 2003. június 17-i hatállyal Kovács Lászlót nevezte ki a cég vezérigazgatójának. Ezzel egy időben Bihari Vilmos, a vállalat eddigi vezér-igazgatója közös megegyezéssel távozik az rt. éléről.

A vállalat mindennapi operatív tevékenységének irányításán túlmenően az újonnan kinevezett vezérigazgatónak kiemelt feladata lesz az Európai Uniós csatlakozás után kialakuló versenyhelyzet kezelése és a hatékonysági követelmények javítása a vállalatcsoporton belül.

Az új menedzsment tag 50 éves, 1976-ban szerzett gépészmérnöki diplomát a Miskolci Műszaki Egyetemen, amelyet 1983-ban húsipari szakmérnöki diplomával egészített ki. Az első diploma megszerzése után Kovács László 1998-ig a Pápai Húskombinátnál töltött be különböző vezető pozíciókat, ahol utoljára termelési és kereskedelmi igazgatóként tevékenykedett. Az elmúlt öt évben a kaposvári Kométa 99 Élelmiszer-ipari Kft. vezérigazgatói posztját töltötte be.

Az igazgatóság döntése értelmében a vállalatcsoport június folyamán két további tapasztalt szakember felvételével erősíti a menedzsment funkciót és a vállalat piaci pozícióit. A Pick csoporthoz tartozó győri Ringa Húsipari Rt. új termelési és műszaki igazgatói posztját 2003. június végétől Kovács Károly tölti be, aki kinevezése előtt a Délhús Rt. termelési és műszaki főmérnökeként dolgozott. Az igazgatóság Tóth Zoltán személyében kinevezte a Ringa Rt. új gazdasági igazgatóját, aki ezt megelőzően a Bábolna Rt. vezérigazgató-helyettese volt.

A Pick Szeged Rt. igazgatósága rendkívüli közgyűlést hívott össze 2003. július 21-én 10 órára. A közgyűlés napirendje: igazgatósági tag választása.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Brüsszel, 2017. április 26.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és az Európai Néppárt (EPP) parlamenti csoportjának elnöke, Manfred Weber találkozója az Európai Parlament brüsszeli épületében 2017. április 26-án. 
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.