Belföld

Bővíti kapacitásait a Peri Kft.

Az építőipari célú zsaluzatok bérbeadásával és értékesítésével foglalkozó budapesti telephelyű Peri Kft. 310 millió forintos beruházással új munkacsarnokot létesített és egy automatikus zsalutisztító berendezést helyezett üzembe - mondta Láczai Szabó Tibor, a cég ügyvezető igazgatója.

A német Peri GmbH tulajdonában lévő, 72 millió forint törzstőkéjű társaság árbevétele 2002-ben 2,15 milliárd forint volt, ami mintegy 100 millió forinttal kevesebb, mint a korábbi évben. Az árbevétel 2001-ben 2,265 milliárd forintot tett ki, ami 37 százalékkal magasabb volt, mint 2000-ben.

A 2003-ra jelzett csökkenő építőipari előrejelzés ellenére is növekedéssel számol és 2,5 milliárd forint árbevételt tervez a társaság, míg 2004-re 3 milliárd forintot meghaladó árbevétel elérését tűzték ki célul. Láczai Szabó Tibor elmondta: a társaság a magyarországi zsaluforgalmazók piacán 31 százalékos részesedéssel rendelkezik.

A társaság zsaluit a tavalyi évben mintegy 800 építkezésen használták, közöttük az ország legnagyobb beruházásain. Példaként említette a Budapest Arénát, a lágymányosi Infoparkot, és a pécsi ECE bevásárlóközpontot. Az ügyvezető igazgató szerint az árbevétel növekedésére azért is számítanak az idén, mert a cég folyamatosan bővíti zsaluparkját, így jelenleg csaknem 6 milliárd forint listaértékű eszközparkkal áll a kivitelezők rendelkezésére. Felhasznált zsaluzataik 75 százalékát bérbe adják és 25 százalékát közvetlenül értékesítik, számos esetben finanszírozási segítséget nyújtva a magyarországi kivitelező vállalkozóknak.

A társaság német anyavállalata tavaly több mint 500 millió euró árbevételt ért el, ezzel megerősítette világpiaci vezető szerepét. A Peri csoportnak a világ 50 országában működik érdekeltsége, 3500 dolgozót foglalkoztat. A csoport összbevételének mintegy két százalékát a magyarországi leányvállalat adja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik