Belföld

Képezze dolgozóját állami támogatásból!

Pályázati úton a kisebb cégek támogatást nyerhetnek el munkavállalóik képzéséhez, a pályázatok beadási határideje július 31-ig folyamatos.

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium internetes címén olvasható tájékoztató szerint a foglalkoztattak képzésére fordítható támogatás maximális összege vállalkozásonként bruttó 500 ezer forint, az egy munkavállaló képzésére felhasználható összeg 100 ezer forint.

A támogatással a szakképzési hozzájárulási kötelezettségből a dolgozók képzésével teljesíthető egyharmad rész egészíthető ki. A támogatás célja a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása, a vállalkozásokban foglalkoztatottak szakmai és nyelvi tudásának továbbfejlesztése. A pályamunkákat az Országos Foglalkoztatási Közalapítványhoz kell benyújtani (OFA).

A pályázónak vállalnia kell, hogy ha munkavállalója a képzésből kimarad vagy a vizsgakötelezettségét nem teljesíti, a támogatás 30 százalékát az OFA részére átutalja. Vállalnia kell továbbá, hogy munkavállalóinak képzése legkésőbb 2004. december 15-ig befejeződik. Az OFA a vissza nem térítendő támogatást utalvány formában nyújtja, amelyet a pályázó akkreditált felnőtt-képzési intézményben érvényesíthet.

A képzési programok támogatásra felosztható összeg 450 millió forint, ennek forrása a Munkaerőpiaci Alap. Amennyiben az OFA Kuratórium a folyamatosan beérkező pályaművek támogatására vonatkozó döntéseiben eléri a 450 millió forintot, további pályaművek támogatására nincs lehetőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik