Belföld

Kétszázezer forint lesz egy éjszaka a Greshamben

Több mint kétszázezer forintba kerül majd az átlagos dunai panorámás szoba egyetlen éjszakára a Gresham-palotában. A hajdani arisztokraták kedvenc szállójában lakni ismét státusszimbólum lesz - írja a Népszabadság.

Kicsi lesz, különleges és méregdrága a luxusszállodává alakuló Gresham-palota. A beruházás teljes költsége eléri a 110 millió eurót, vagyis megközelíti a 27 milliárd forintot. A 179 „kulcsos” luxushotel majdnem hárommilliárd forinttal kerül többe, mint a két és félszer nagyobb Royal Szálloda.

A szecessziós műemlék palota nyár közepére elkészül, de néhány hónapig csak próbavendégeket fogad. A Four Seasons Hotels and Resorts, a Gresham leendő üzemeltetője a tervek szerint körülbelül három hónapon át minőségellenőreit látja vendégül második kelet-európai hoteljében. A próbaüzemre Fejér W. Béla, a Gresco Rt. elnök-vezérigazgatója szerint azért van szükség, mert luxusszállodaként nem engedhetik meg maguknak, hogy részleges szolgáltatásokkal nyissanak. Az igények magasak, a Gresham kimondottan drága szálloda lesz: az átlagos szobaár 350 euró fölötti, ez majdnem 90 ezer forintot jelent egy átlagos szobáért egyetlen éjszakára. A dunai panorámás szobákért 500 eurós pluszköltséget is felszámítanak a vendégeknek, ami a budapesti átlagár kétszerese.

Az október végén nyitó Gresham tulajdonosai nem pesszimisták – a turizmus általános mélyrepülése szerintük hamarosan véget ér. A legdrágább budapesti luxusszálló ráadásul nem az egyéni turistákra számít, hanem azokra az üzletemberekre, akik világszerte megfizetik a hasonló hotelek nyújtotta előnyöket. Ez pedig nem más, mint közérthető üzenet a külvilágnak, az üzleti partnereknek a képviselt cég, illetve az egyén egzisztenciális helyzetéről. Akárcsak a világhírű divattervezők fémjelezte öltönyök, kosztümök, nyakkendők vagy órák, amelyek legfőképpen viselőjük sikerességét hivatottak jelezni.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik