Belföld

BMW: profitnövekedést várnak a vezetők

A BMW vezetői a nyereség javulását remélik
A német autópiac ugyan most nyomott a luxusautók szegmensében, de az idén még eljön a fellendülés a BMW számára - nyilatkozta a bajor autógyártó pénzügyi vezetője a hét végén.

A társaság vezérigazgatója pedig azt mondta, hogy bizonyos piacokon – Észak-Amerikában és Ázsiában – jól megy az üzlet, így a BMW megcélozhat erre az évre a tavalyinál nagyobb profitot. A pénzügyi igazgató szerint a tiszta nyereség 8 százalékkal kétmilliárd euróra növekedhet.

A vezetők a gyártó 5-ös szériaszámmal szereplő új modellcsaládjának piaci startja kapcsán nyilatkoztak, az autók Európában júliusban jelennek meg a kereskedőknél. A BMW abban reménykedik, hogy a nevezett járműcsalád eladásait segíti, hogy ha a vevő kéri, olyan infravörös követőrendszerrel lehet ellátni, amelynek segítségével az autó képes automatikusan az előtte haladóval stabil távolságot tartani.

Az európai piacról Panke vezérigazgató közölte, hogy az “csak egyszámjegyű” csökkenést mutat, s megjegyezte, hogy a devizaárfolyamok kedvezőtlen változásai ellen már felkészültek és az idei profitot az euró-dollár árfolyam nem befolyásolja majd.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik