Belföld

MTV: halasztják az elnökjelölést

Tovább húzódik a Magyar Televízió elnökének kinevezése körüli vita. A várakozások dacára pénteken sem született döntés.


A tervezett pénteki időpont helyett jövő hét keddjén állít jelöltet a Magyar Televízió Rt. elnöki posztjára a közmédium közalapítványi kuratóriumának elnöksége. Ezt a testület egyik tagjától tudta meg pénteki ülésüket követően az MTI. Az előzetes ütemterv szerint a reggel 8 órakor kezdődő elnökségi ülésen döntöttek volna ebben a kérdésben, s a 11 órára összehívott, civil delegáltakkal kiegészült kuratórium lett volna hivatott megválasztani a közmédium elnökét.


A médiatörvény értelmében jövő keddig kell javaslatot tennie az elnökségnek az MTV új vezetőjének személyére, vagy új pályázatot kiírni a posztra.


Szintén a mai napon a Magyar Televízió elnöki posztjára kiírt pályázat megsemmisítését kérte benyújtott beadványában a Fővárosi Bíróságtól Nagy Navarro Balázs. A televíziós újságíró – aki maga is részt vett több pályázati körben – ezt a nap folyamán közölte az MTI-vel. Elmondása szerint keresetét azzal indokolta: a pályázat során a kuratórium nem az eljárási szabályoknak megfelelően tájékoztatta a résztvevőket, ráadásul álláspontja szerint jogellenes, hogy pénzt – 75 ezer forintot – kér a grémium a pályázati csomagokért.
Ajánlott videó