Belföld

Magyarországról Romániába telepíti részlegeit a Bosch

Új alkatrészgyárat épített a német Bosch Automotive Systems a romániai Aradon, és a tervek szerint oda költöztetik át a jelenleg Magyarországon folytatott tevékenység egy részét - közölte pénteken a romániai sajtó.

Az Arad-Kürtös szabadkereskedelmi övezetben tízmillió eurós beruházással elkészült üzemet csütörtökön avatták fel. A gyártócsarnok nem egészen egy év alatt készült el, az induláskor 220 munkást foglalkoztatnak. Aradon egyelőre a gépkocsik szélvédőjére kerülő napszűröket gyártják majd.

Geradus Joris, a társaság romániai leányvállalatának vezetője elmondta, hogy máris jelentős megrendeléseik vannak az Auditól és a Renault-tól. – Bízunk abban, hogy a romániai üzem rövid időn belül nagyon hatékony lesz, és akkor ide költöztethetjük át jelenlegi magyarországi gyártókapacitásunk egy részét – jelentette ki.

A tervek szerint az aradi üzembe hamarosan 2 millió euró értékű, korszerű gyártósor érkezik, és a termelés teljes felfutásakor már ötszázan dolgozhatnak majd ott. A Bosch Automotive Systems Németországon kívül jelenleg az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Magyarországon, Romániában, Vietnamban és Dél-Koreában gyártja termékeit. Magyarországon Mosonszolnokon gyárt a társaság egyebek között napszűrőket. A társasághoz tartozik egy Győrladamérben termelő üzem is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik