Belföld

Az Európa Parlamentben is téma lesz a Slovnaft-tranzakció

A Mol Rt. nem tesz egyelőre újabb nyilvános vételi ajánlatot a Slovnaft még tulajdonában nem lévő részvényeire, mivel nem tekinti legalizáltnak a március 20.-i gyanús 202 ezer darab részvényre kötött adás-vételi szerződést, annak ellenére, hogy azt a szlovák tőzsde jóváhagyta.

Felkai György, a Mol kommunikációs igazgatója mindezt arra reagálva mondta el az MTI-nek, hogy a pozsonyi értéktőzsde pénteken elszámolta a március 20-i, 202 ezer darabos tranzakciót, miután az elszámolás felügyeleti felfüggesztése ugyancsak pénteken lejárt.

A Mol Rt. elégedetlen azzal, hogy a szlovák tőzsdefelügyelet 30 nap alatt sem tudott határozatot hozni abban a kérdésben, hogy árfolyam-befolyásolást célzott-e meg a Mol által vitatottnak ítélt üzletkötés – mondta a kommunikációs igazgató.

A Mol ezért Szlovákiában bírósági keresetet nyújtott be és megfellebbezte a szlovák felügyeletnek azt a döntését, hogy nem hagyta jóvá a magyar olajipari cég nyilvános vételi ajánlatát.

A szlovák felügyelet eljárása az Európa Parlamentben is napirendre kerülhet, mivel egy angol képviselő már beadvánnyal élt az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik