Belföld

Visszaesett a Nintendo nyeresége

A japán Nintendo Co. Ltd. 37 százalékos nettó nyereségcsökkenést szenvedett el az elmúlt pénzügyi évben, és az idei évre további csökkenést jelez előre fő terméke, a GameCube játékkonzol iránti alacsony kereslet miatt.

A csoport nettó nyeresége a március 31.-én végződött pénzügyi évben 67,27 milliárd jen lett kilenc százalékkal alacsonyabb, 504 milliárd jenes értékesítési árbevétel mellett. A csökkenés a Pokemon játékok élénk kereslete ellenére következett be, mivel a játékkonzolok piacán riválisai, a Sony PlayStation2 és a Microsoft XBox játékkonzolja által támasztott konkurencia visszaszorította vezértermékét, a GameCube játékkonzolt, amely így a tervezett forgalomnak alig a felét érte el.

A riválisok agresszív promóciós kampánya különösen a karácsonyi forgalomban okozott jelentős érvágást a Nintendonak. A GameCube konzol forgalmát még az újonnan piacra dobott játékszoftverek sem lendítették fel.

Az idén hatmillió GameCube konzol értékesítését tervezi a Nintendo, szemben az elmúlt évi 5,8 millió darabbal. A folyó évre a Nintendo nettó nyereségének hat százalékos csökkenését, azaz 65 milliárd jenes nyereséget jelez előre az értékesítési árbevétel kilenc százalékos, 550 milliárd jenre történő emelkedésével párhuzamosan, szemben a piac által várt 95 milliárd jenes nyereséggel.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik