Belföld

Román vagyonbevallások: Iliescunak nem sikerült meggazdagodnia

Ion Iliescu elnök kedden közölte, hogy benyújtotta vagyonnyilatkozatát, amely szerint az államfő egy háromszobás lakás, egy Daewoo Cielo tulajdonosa, jövedelemforrásai pedig az elnöki fizetés és a privatizációs szelvények - írja a kolozsvári Szabadság című lap.

Iliescu elmondta, lakását a forradalom után vásárolta, a személygépkocsi a felesége nevén van, és ő is használja. „Ezenkívül csak a fizetésem van. Nincs semmiféle vagyonom, nincsenek részvényeim, a privatizációs szelvényeimet a számítógépgyárba fektettem be, a feleségem az Automatica vállalatba. Úgy tűnik, mindkét gyár rosszul teljesít, nem kaptam semmiféle osztalékot” – fogalmazott az államfő.

A korrupcióellenes törvény szerint a tisztségviselőknek, bíróknak, a köztisztviselőknek és más, vezető tisztségekben lévő személyeknek május 20-ig nyilatkozatot kell tenniük ingatlanjaikról, telkeikről és a tulajdonukban lévő ingó értékekről. A nyilatkozóknak arra is ki kell térniük, hogy rendelkeznek-e 10.000 eurónál nagyobb összegű valuta-, vagy lejbetétekkel külföldi vagy hazai bankokban, vannak-e részvényeik, és kaptak-e vagy sem 300 eurónál nagyobb értékű protokolláris ajándékokat.


Forrás: Romániai Sajtófigyelő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik