Belföld

Demonstráció a Győri Fonoda bezárása miatt

A Győri Fonoda Kft. alkalmazottainak a tulajdonos - kintlévőségeire hivatkozva - nem fizette ki az április havi bért. A dolgozók csütörtökön demonstráción követelték járandóságuk kifizetését és tiltakoztak a gyártóberendezések leszerelése ellen.

A cég többségi tulajdonosának üzenetét Áder György termelési igazgató tolmácsolta, miszerint a Fonoda Kft. Győrben beszünteti a termelést, a fonalgyártást Budapesten fojtatja tovább. Egyúttal ígéretet tett arra, hogy május 23-án átutalja az alkalmazottak járandóságának a felét.

Molnárné Fertetics Brigitta szakszervezeti titkár az elmondta, a fonoda tíz hete nem termel, száz dolgozó kétharmada otthon tölti idejét, és csupán ötvenezer forint állásbérre jogosult. Molnárné tudomása szerint 500 millió forint körüli tartozása van a cégnek, és a Győri Fonoda Kft. tulajdonában egyedül a gyártóberendezések vannak.

Attól tartanak, hogy a gépek leszerelésével és elszállításával a cég tulajdonosai ezt a vagyont kivonják,és esetleges felszámolás esetén nem lesz miből kifizetni a dolgozókat – mondta.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik