Belföld

Turisztikai megállapodást kötött a MeH és a rendőrség

Együttműködési megállapodást kötött szerdán Veszprémben a Miniszterelnöki Hivatal, az Országos Rendőr-főkapitányság és három Balaton-parti megye rendőr-főkapitánysága - értesülta MeH közleményéből a FigyelőNet. A szerződés értelmében a felek együttműködnek a turisták tájékoztatásában és a közbiztonság javításában. Ehhez a turisztikai ágazat anyagi támogatást nyújt.

A szerződésben megjelölt célokra a Miniszterelnöki Hivatal a Veszprém és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságoknak 15-15 millió, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak 5 millió forintot biztosít. A MeH az összeg 50 százalékát az aláírást követő 15 napon belül átutalja. A fennmaradó részt a turisztikai idényt záró értékelést követően fizetik ki, amennyiben az érintett rendőr-főkapitányságok maradéktalanul eleget tettek vállalt kötelezettségeiknek.

A Miniszterelnöki Hivatal turisztikai ügyekben ingyenes szaktanáccsal segíti a rendőrség munkáját, a megyei rendőr-főkapitányságok pedig vállalják, hogy az anyagi támogatást kizárólag a turizmusból adódó feladatok teljesítésére használják fel.

A rendőrség „posztos rendőri őrhelyeket” (információs mini-centrumokat) hoz létre a legtöbb vendéget vonzó területeken. Állandó rendőri jelenlétet biztosít és őrhelyeket létesít Veszprém megye területén Balatonalmádiban, Balatonfüreden és Révfülöpön, Somogy megyében Balatonlellén, Zala megyében pedig Keszthelyen, Hévízen és Zalakaroson.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is teljesítenek majd szolgálatot német rendőrök a Balaton partján.


 

Ajánlott videó

Családonként átlag 50 millió forint – ennyi vagyona van a magyar háztartásoknak egy friss felmérés szerint. A leggazdagabb családoknál, a felső tíz százalékban 200 millió jut egy háztartásra, elsősorban rájuk fókuszál egy új kezdeményezés, amely az utódlási, öröklési ügyekben igyekszik segíteni a gyászolóknak. Vezetőjével a családi vagyonokról beszélgettünk.