Belföld

Terrorveszély – fokozott készültség az USA-ban

Az amerikai kormány "emeltről" "magasra" növeli a készültségi szintet a terrorista támadások megújult kockázata miatt az Egyesült Államokban.

Egy magas rangú amerikai illetékes kedden Washingtonban közölte, a döntés a készültségi szint növeléséről a Belbiztonsági Tanács tagjainak keddi fehér házi tanácskozásán született a friss hírszerzési adatok felülvizsgálata nyomán. A döntés értelmében a terrorizmus veszélyének súlyosságát jelző ötös beosztású skála középső, sárga kódjelű készültségi szintjét emelték narancssárgára. A zöld-kék-sárga-narancssárga-piros színű skálát tavaly márciusban vezették be az Egyesült Államokban.

Korábban azt is bejelentették, hogy az Egyesült Államok bezárja szaúd-arábiai nagykövetségét és két helyi konzulátusát. A rijádi nagykövetséget és a Dzsidda, illetve Dahran városokban található konzulátusokat szerdán zárják be. Azt nem tudni, hogy meddig lesznek bezárva, az azonban biztos, hogy ezen a héten már nem nyitnak ki újra az intézmények. Szaúdi hírszerzői források közben arról számoltak be, hogy a terrorfenyegetettségi szint még soha nem volt ilyen magas az országban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik