Belföld

Aláírásgyűjtést indít az MDF a kórháztörvény ellen

A Magyar Demokrata Fórum aláírásgyűjtést indított, hogy tiltakozzon a közpénzen működtetett egészségügyi intézmények nyereségérdekelt formában történő működését lehetővé tevő, úgynevezett kórháztörvény-javaslat elfogadása ellen - jelentette be Csáky András a párt szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Az MDF országos választmányának elnöke hangsúlyozta, tiltakoznak az ellen is, hogy a közpénzen fenntartott egészségügyi intézmények működtetésében, vagy tulajdonlásában gyógyszer-, illetve orvosi műszergyártók és -forgalmazók részt vegyenek.

Csáky András emlékeztetett arra, hogy a testület március végi ülésén elfogadta azt a határozatot, amely szerint ha a parlament változatlan formában fogadja el az úgynevezett kórháztörvény-javaslatot, akkor tiltakozó aláírásgyűjtő akciót indítanak.

“A múlt héten a módosító javaslatok bizottsági vitája során egyetlen ellenzéki indítványt sem támogattak a bizottságok, nyilvánvalóvá vált tehát, hogy a kormány az érdekképviseletek és a kamarák, valamint az ellenzéki pártok tiltakozása ellenére, lényegében változatlan formában kívánja elfogadtatni a javaslatot” – mondta az MDF-es politikus. Hangsúlyozta, az MDF nem ellenzi a magánosítást, de azt nemzeti hatáskörben szeretné tartani.

Csáky András szerint a kormánynak olyan hitelkonstrukciót kell kidolgoznia, amellyel támogatná, hogy az ágazatban dolgozók jussanak elsősorban lehetőséghez.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik