Belföld

Közel háromszorosára nőtt a Finnair vesztesége

A Finnair finn nemzeti légitársaság az első negyedévben 14 millió euró mérleg szerinti veszteséget szenvedett el, szemben a múlt év hasonló időszakában elkönyvelt 4,7 millió eurós veszteséggel.

A társaság a romlás okaként a SARS vírus miatt megcsappant utazási kedvet hozta fel. Az 58,4 százalékban állami tulajdonban lévő légitársaság működési vesztesége 3,1 millió euróról 27,1 millióra emelkedett. A légitársaság 160 millió eurós költséggel racionalizálási programot hajt végre, melynek eredményeként 15 százalékkal tervezi csökkenteni állandó költségeit.

A Finnair részvénye 3,40 eurón zárt hétfőn Helsinkiben, 16 százalékkal a januárban elért idei árfolyam csúcsa alatt, de hat százalékkal az áprilisban érintett mélypont felett.


 

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.