Belföld

Kissé erősödött a forint, megállt a dollár gyengülése

A forint a bankközi devizapiacon 11,25 százalékon állt az intervenciós sáv erős oldalán kedden reggel, azaz minimális mértékben, 4 bázisponttal erősödött a hétfő délutáni helyzetéhez képest. Eközben megállt a dollár gyengülése.

Az eurót az előző napi 245,10/20 forintos árral csaknem megegyezően, 245,00/10 forinton jegyezték reggel. A kereskedők napközben sem várnak számottevő ármozgást, alacsony forgalomra, gyenge piaci érdeklődésre számítanak. A dollár 211,00/10 forintra erősödött, követve a nemzetközi pénzpiaci tendenciákat. Hétfőn záráskor 209,65/95 forint volt a dollár jegyzése.

Megállt a dollár esése az euróval és a jennel szemben kedden az ázsiai kereskedelemben, miután a piac egy esetleges jen-gyengítő japán intervenciótól tart, s további információkat vár az amerikai kormányzattól annak árfolyampolitikájával kapcsolatban. A jennel szemben a dollár az ázsiai piac zárásakor 117,09 jenen állt, ez igen csekély változást jelent a New York-i késői árhoz képest.

Hétfőn a dollár csaknem két jennel drágult a kétéves mélypontot jelentő 115 jenről. Kereskedők szerint a jen gyengülésének hátterében a japán pénzügyi vezetés idei legerőszakosabb devizapiaci intervenciója áll. “Szerintem ez a 115 jen melletti erős elkötelezettségüket bizonyítja” – mondta a Reutersnek egy japán bank kereskedője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik