Belföld

Iszlám merényletsorozat – két nap alatt már az ötödik

Két napon belül immár az ötödik robbantásos akciót követték el tegnap kora este iszlám, illetve palesztin szélsőségesek izraeli célpontok ellen - írja a Népszabadság.

Az elkövetőkön kívül legalább hárman életüket vesztették, mintegy húszan pedig megsebesültek az észak-izraeli Afula bevásárlóközpontjánál végrehajtott öngyilkos merényletben, amelyet az Iszlám Dzsihád vállalt magára.


Afulát azért választhatták a merénylet célpontjául, mert közel esik a megszállt Ciszjordániához, Dzsenintől mintegy tíz kilométerre van – írja a lap az AP hírügynöség jelentéseire hivatkozva. Az AP rámutat: a merényletsorozat jelzi, hogy milyen nehézségekbe ütközik a nemzetközi közösség részéről kidolgozott ún. “útiterv”, amelynek békét kellene teremtenie a közel-keleti térségben. A további négy merényletért a Hamasz vállalta a felelősséget.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.