Belföld

Human: 225 milliárd forintos tőkeemelés

Az izraeli Teva csoporthoz tartozó gödöllői Human Oltóanyagtermelő és Gyógyszergyártó Rt. minimálisan 225 milliárd forint zártkörű alaptőke-emelésről dönt a május 27-re összehívott éves rendes közgyűlésen.

Az MTI-Econews információja szerint az alaptőke-emelés indokát a közgyűlési beszámoló tartalmazza majd. Az új kibocsátású részvényeket a fő tulajdonos, a Teva hollandiai leányvállalata, a Teva Pharmaceuticals Europe BV jegyezheti le. A tőkeemelés a fő tulajdonos apportjával valósul meg legkésőbb június 26-ig.

A zártkörű részvénytáraságként működő Human Rt. jelenlegi jegyzett tőkéje 3,7 milliárd forint. A gyógyszergyár 2002. évi konszolidált árbevétele 12,3 milliárd forint, nettó nyeresége pedig 1,5 milliárd forint volt. Egy évvel korábban a társaság 13,17 milliárd forint árbevétel mellett szintén 1,5 milliárd forint nettó profitot ért el.

A Teva Pharmaceuticals Europe BV. a Human Rt.-ben 98,97 százalékban tulajdonos a cégadatok szerint. A Human Rt. részvényeit 1995-ben vezették be a Budapesti Értéktőzsdére és 2000-ben vezették ki, miután az izraeli Teva-csoport megvásárolta a korábbi közvetlen fő tulajdonost, a kanadai Novopharm gyógyszergyártót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik