Belföld

Daewoo-t, Toyotát, Opelt és VW-t vásárolt a miniszterelnökség

Négy társaság szállíthat a költségvetési intézményeknek, illetve költségvetési szerveknek 1420 személy-, valamint 90 tehergépkocsit a most lezárult közbeszerzési eljárás keretében. A Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy 1100 költségvetési intézmény, illetve önként csatlakozó költségvetési szerv részére indították a központosított közbeszerzési eljárást.

Az ajánlati dokumentációt 11 cég vásárolta meg, illetve nyújtotta be pályázatát. Az érvényességek vizsgálata után két ajánlatot érvénytelenítettek. A bírálóbizottság az ajánlati ár, az üzemanyag-fogyasztás, az alkatrészár, a maradványérték, a jármű- és motoradatok, a biztonság, az ergonómia, a garanciaelemek alapján minősítette az ajánlatokat.

Az értékelés eredményeként négy ajánlattevő nyert. Így az Opel Southeast Europe Autóforgalmazó Kft. Daewoo Matiz 0,8 Comfort, Opel Astra 1,2 XE Viva, Opel Combo 1,7 DTH típusokat szállíthat. A Citroen Hungária Kft. Citroen Xsara 1,4 HDi X két különböző változatát szállíthatja. A Strasszer AutoSystem Kft. Toyota Corolla Terra Sedan típussal nyert.

A Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. Skoda Octavia Ambiente TDI 1,9 gépkocsit szállíthat. Az elbírálás során öt esetben a legalacsonyabb ár alapján ért el helyezést a szállító, két esetben a költségelemek összességét vették figyelembe, a tehergépkocsiknál a garanciális feltételekben volt a legelőnyösebb az ajánlat.

A megjelölt darabszámok keretlehetőséget biztosítanak, a tényleges vásárlásokat az intézmények költségvetési lehetőségei határozzák meg. A cserék műszakilag indokoltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik