Belföld

Új üzemegység a Picknél

A Pick Szeged Rt. többéves kiemelt beruházási programjának részeként csütörtökön Botka László szegedi polgármester ünnepélyesen megnyitotta a központi – Szabadkai úti – telephely új hentesüzemi blokkját. Az új termelési egység megnyitásával a Pick hentesáru- és húskészítmény-előállító kapacitása csaknem megkétszereződik.

Bár a Pick új üzemegységének termelésbe integrálása fokozatosan valósult meg, csütörtökön adták át ünnepélyesen a mintegy 50 szakembernek munkahelyet adó blokkot.

A jelenlegi ütemig megvalósult beruházás mintegy négyszázmillió forintba került, de az üzem a piac igényei szerint további technológiai berendezésekkel bővíthető. Az új kapacitással kiegészült hentesüzem a termékösszetételtől függően mintegy 16-19 ezer tonna húskészítmény befogadására alkalmas.

Mint ismeretes, az elmúlt három évben a fő tulajdonos Arago Rt. célkitűzéseinek megfelelően a Pick csoport kiemelt beruházási programot valósított meg. A beruházások eredményeként 2003. év folyamán megújul, és több mint harminc új termékkel valamint megjelenéssel bővül a Pick termékportfóliója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik