Belföld

Gyurcsány anyósa marad a Postabankban

Medgyessy Péter Gyurcsány kinevezésének egyik feltételéül szabta, hogy a támadhatóság elkerülése miatt az új miniszter anyósa, Apró Piroska, a Postabank felügyelőbizottságának tagja távozzék az állami cégek vezetőségeiből - értesült a Magyar Hírlap .

A családi szálak egyébként más irányból is a politikába futnak. Gyurcsány felesége, Dobrev Klára helyettes államtitkár Baráth Etelének a nemzeti fejlesztési tervvel foglalkozó államtitkárságán.

Gyurcsány anyósa, Apró Piroska viszont szerdán a Magyar Hírlapnak elmondta, nem hajlandó lemondani a Postabank felügyelőbizottságának elnöki posztjáról. Apró – aki valamikor Horn Gyula kabinetfőnöke volt – azt is közölte, hogy a Budapest Airport igazgatóságának elnöki címéről sem a veje kinevezése miatt köszönt le. Gál J. Zoltán kormányszóvivő viszont a Magyar Hírlapnak azt mondta, a kormányfő nem lépett fel hasonló igénnyel egyik miniszterjelöltjével szemben sem. Gál hozzátette: Gyurcsány akkor is az ifjúsági tárca élére kerülhet, ha anyósa nem mond le postabanki tisztségéről.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik