Belföld

FKGP: megdöbbentő a Fidesz beolvasztó politikája

Az FKGP országos elnöksége megdöbbentőnek tartja a Fidesz egyre másra megnyilvánuló erőszakos, a párt életébe durva beavatkozásnak is minősíthető beolvasztó politikáját - írta szerdai közleményében Réti Miklós, a Kisgazdapárt elnöke.

A Réti Miklós, a Kisgazdapárt elnöke közleményében a leghatározottabban visszautasítja a “jelentéktelen szatellit” kisgazda pártocskák túlértékelését, illetve a Fidesz vezetői részéről a megújuló FKGP lejáratására és szétverésére tett kísérleteket.

A dokumentum szerint még nem fejeződött be a Fidesz eddig bejárt politikai “vargabetűje”. A kormányzati korrupció terheinek máig történő cipelése, a gyökértelenség a beolvasztó erőszakos politika kudarcát fogja eredményezni – tette hozzá Réti. A megújuló Kisgazdapárt nem enged a Fidesz más pártok irányában megnyilvánuló agresszív beolvasztó törekvéseinek, fejeződik be a közlemény.

Mint ismert, kedden Orbán Viktor meghívta a Turi-Kovács Béla vezette Kisgazda Polgári Egyesületet (KPE) “a megújuló és kibővülő magyar polgári szövetségbe”. A volt kormányfő javasolni fogja a Fidesz elnökségének, hogy kössenek megállapodást a Fidesz parlamenti frakciójában helyet foglaló kisgazdákkal. Orbán arra is kitért, hogy egyes kisgazda szervezetek részére lehetővé kívánják tenni a kettős tagságot – olvasható a Népszavában.

Ide tartozik, hogy Balogh Gyula hétfőn kilépett a Fidesz-frakcióból, és munkáját a jövőben függetlenként folytatja. A nem KPE-tag Baloghot, aki a Fidesz-MDF egyéni jelöltjeként jutott a T. Házba, időközben az FKGP alelnökévé választották.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik