Belföld

Várhatóan ezer forint lesz a négynapos sztrádamatrica

Kuncze Gábor üdvözölte, hogy az idegenforgalmi szezonban - a gazdasági tárca ígéretének megfelelően, június 15-től augusztus 31-ig - bevezetik a négy napra érvényes autópálya-matricát. A matrica ára ezer forint körül lesz.

Az SZDSZ elnöke szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján jelezte: bár pontos számítások még nincsenek, körülbelül ezer forintba kerül majd a nem csak a hét végére igénybe vehető négy napos matrica.

Megjegyezte: az új díjszabás lehetővé teszi majd, hogy többen használják az autópályát, és többen kerüljék el a lakott településeket. Kuncze Gábor úgy vélte, hogy ha kedvezőek lesznek a tapasztalatok, a négynapos autópálya-matrica használatát az egész évre ki lehetne majd terjeszteni.

Kitért arra, hogy az egynapos matricák bevezetését akadályozza, hogy az előző kormány idején lebontották az autópályákra épített kapukat. A kormánypárti politikus úgy vélte: mindenképpen megoldást kell találni arra, hogy a kamionok is az autópályákat használják a településeken átvezető főutak helyett.

Kitért arra, hogy a gazdasági tárca korábban már átsorolta a kisteherautókat a személygépkocsik kategóriájába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik