Belföld

Romániában hétmilliárdos befektetésre készül a Danubius Hotels

A Danubius Hotels közel 7,5 millió dollárt fektet be a romániai Szovátán lévő gyógyfürdő felújításába - közölte szerdán Betegh Sándor, a szállodalánc vezérigazgatója az MTI-vel.

A vezérigazgató annak kapcsán nyilatkozott az MTI bukaresti irodájának, hogy Szovátán sajtóértekezleten ismertette a két éve megvásárolt gyógyfürdőben végzett eddigi munkálatokat. Szavai szerint a sajtóértekezlet arra is szolgált, hogy a szovátai privatizációval kapcsolatos pereskedések, román sajtótámadások nyomán kialakult helyzetben “tiszta vizet öntsenek a pohárba”.

A román állami vagyonügynökség 2001. május 18-án adta el a négy szállodából, gyógyászati központból, több mint negyven villából álló Balneoclimaterica Sovata gyógyfürdő társaság részvényeinek 82 százalékát a Salina Invest társaságnak. A Salina Invest társaságban a privatizációs üzlet megkötése után tőkeemeléssel szerzett többségi részesedét a Danubius Hotels.

A Salina Invest maradéktalanul teljesítette szerződéses kötelezettségeit. A vételár kifizetése után hozzákezdtek a Sovata szálloda felújításához. A szálloda felújítása június közepére befejeződik, július végére megnyílik a gyógyászati központ, amely az elmúlt tíz évben zárva volt. A teljes beruházási összeg 2-2,5 millió dollárral haladja majd meg a szerződésben rögzített összeget. A gyógyfürdő privatizációját az első pillanattól kezdve bíróságon támadták a helyi szállodák korábbi bérlői. Nem hiányoztak a politikai felhangok sem, a román szenátus külön vizsgálatot indított Szováta ügyében.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik