Belföld

Mennyit keresnek a tőzsdei cégek vezetői?

A BÉT-en jegyzett társaságok közül a Mol Rt. fizeti a legtöbbet az igazgatóság elnökének és tagjainak: az előbbi - ha külső személy évi 41 500 eurót kap, az utóbbiak 25 ezret - derül ki a Világgazdaság összeállításából.

Ez ugyanannyi, mint tavaly volt, más társaságoknál viszont a közgyűlések növelték – általában az infláció mértékének megfelelően vagy valamivel jobban – az igazgatóság díjazását. Az OTP elnöke például az inflációnak megfelelő mértékű emelés után jut havi 485 ezer forinthoz ezen a címen, a Fotex Rt.-nél viszont az igazgatósági és az fb-tagok javadalmazása változatlanul 300 ezer, illetve 250 ezer forint (az it-elnökéé 600 ezer). Jól keres az IEB it-elnöke is a maga havi 525 ezer forintjával, az it-tagok viszont csak 192,5 ezret kapnak.

Továbbra is egyedülálló a Richter gyakorlata, a gyógyszergyártó it-elnöke félévente 200, a tagok 165 törzsrészvényt kapnak (ez a jelenlegi árfolyamon havi 533 ezer, illetve 440 ezer forintnak felel meg).

A BÉT A-kategóriás cégei közül a Globus igazgatósági elnöke kapja a legkevesebbet: az idei 20 százalékos emelés után is csak havi 160 ezer forintra számíthat ezen a címen.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik