Belföld

Atípusos tüdőgyulladás Csehországban?

Tüdőgyulladásban meghalt egy Ázsiából visszatért cseh férfi a dél-morvaországi Brünnben. Az orvosok most azt vizsgálják, nem volt-e atípusos tüdőgyulladása - írja a keddi cseh sajtó.

A 40 éves férfi nemrégiben egy több hetes thaiföldi körútról tért vissza, s miután nem érezte jól magát, orvoshoz ment, majd egy járási kórházban kezelték. Állapota azonban tovább romlott, ezért szombaton átszállították a brünni egyetemi klinikára, de életét már ott sem tudták megmenteni, s a férfi tüdőgyulladásban meghalt.

“Hétfőn boncolást végeztünk, és további vizsgálatokat is folytatunk. Csupán ennek eredményeképpen tudjuk majd biztosan megállapítani, hogy atípusos tüdőgyulladásról volt-e szó, vagy sem” – nyilatkozta Jan Burian, a brünni egyetemi klinika igazgatója újságíróknak. Szerinte a spekulációk feleslegesek, ki kell várni a boncolás és a vizsgálatok eredményét.

Csehországban eddig még egyetlen atípusos tüdőgyulladásos haláleset sem fordult elő. A súlyos fertőzés gyanújával mintegy 30 személyt kezeltek, de még egy esetben sem bizonyosodott be a betegség.



 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik