Belföld

A Defend már nem védi a posta létesítményeit

Végéhez közeledik a komoly hátszéllel született illetve működtetett és hasonlóan erős politikai bírálatok között "leépített" defend Kft. története.

A végelszámolás alatt lévő Defend Kft. május 1-je óta már nem végzi a Magyar Posta (MP) Rt. 146 létesítményének őrzés-védését sem, mivel megszűnt szerződése a társasággal. A postai őrzés-védelmet májustól a MP Rt. száz százalékos tulajdonában álló József Nádor Tér Security Logisztikai és Biztonságtechnikai (JNT) Kft. végzi. Seprényi Sándor, a Defend végelszámolója az MTI-nek hétfőn elmondta: a Defend végelszámolása, az előzetes tervek szerint június 30-án befejeződik, mivel akkorra a cégnek már sem élő szerződése, sem bevétele nem lesz.

A végelszámoló szerint a Defend állományában, a múlt évi 2.200 fővel szemben jelenleg már csak mintegy 120 dolgozó van. Közülük 60-an őrzés-védést végeznek a BÁV Rt.-nek és az APEH-nek. A BÁV Rt.-vel kötött szerződés június 15-én lejár, míg az APEH erre a tevékenységre közbeszerzési eljárást írt ki, amely már elbírálási szakaszban van. Mintegy 20 könyveléssel, adminisztrációval foglalkozó Defend-
munkatárstól csak a végelszámolás befejezése után válnak meg, mivel az adóhatóság napokon belül kezdődő nyitó mérleg ellenőrzéséhez és a június végén várható végelszámolási záró mérleg vizsgálathoz még szükség van rájuk.

E mellett a jelenlegi 120 alkalmazottból mintegy 40-en vannak tartós betegállományban, gyed-en illetve gyes-en. A végelszámoló emlékeztetett arra, hogy az elmúlt két hét során megszűnt a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal, a Hollóházi és a Zsolnay Porcelángyárral megkötött szerződésük. Seprényi Sándor a következő időszak végelszámolási feladatai közül kiemelte a Defend tulajdonában lévő használt 30 gépjármű, és csaknem félszáz számítógép értékesítését, amiből mintegy 100 millió forint bevételre számítanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik