Belföld

Eredeti tervek alapján újra nyit a Royal

Hivatalosan is megnyílt szerdán a Corinthia Grand Hotel Royal Budapesten; a több mint 100 millió eurós beruházás a tervek szerint mintegy tíz év alatt térül meg.

A megnyitó alkalmából tartott sajtótájékoztatón Alfred Pisani, a beruházó International Hotel Investments és a Corinthia-csoport vezérigazgatója elmondta: jövőre 62-66 százalékos kihasználtságra számítanak az ötcsillagos luxusszállodában. A társaság csaknem négy és fél éve vásárolta meg az épületet, a felújítás 18 hónapig tartott. A 60 ezer négyzetméter alapterületű szállodában 414 vendégszobát, összesen 2.600 négyzetméteres, 1.800 fő befogadására alkalmas konferenciatermet és báltermet, egy csaknem 240 gépkocsi és 8 busz befogadására alkalmas parkolót és különböző vendéglátó-ipari egységeket alakítottak ki.

Sigi Bergmann, a szálloda vezérigazgatója elmondta, a nyár végére készül el a hotel wellness központja és uszodája. A szállodát az eredeti tervek alapján építették újjá, a műemlékvédelem alatt álló homlokzatot és báltermet is a teljes korhűség igényével restaurálták.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik