Belföld

Közepes forgalomra számítanak a BÉT-en

21,78 pontos csökkenéssel nyitott a Budapesti Értéktőzsde csütörtökön, így a BUX 7735 ponton állt reggel 10 órakor. Szakértők közepes forgalomra és enyhe pozitív korrekcióra számítanak a csütörtöki kereskedésben.

Trippon Mariann, a CIB Bank Rt. szakértője szerint az előző nap jelentős gyengülése után enyhe pozitív korrekció lehetséges a Budapesti Értéktőzsdén. Véleménye szerint a forgalom elmarad majd az előző napi szinttől, ami több mint 7 milliárd forint volt.

„A húsvéti ünnepek miatti hosszú hétvége előtt a vezető európai börzéken magasabb lehet az aktivitás, amit hektikus ármozgások kísérhetnek” – mondta Oláh László, a CA IB Értékpapír Rt. szakértője. Véleménye szerint akárcsak szerdán, csütörtökön is a DAX-ot követi majd a BUX.

A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 14,31 pontos veszteséggel nyitott csütörtökön, és rövidesen 24,90 pont volt a nyeresége.

A frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 12,15 pontos veszteséggel indult csütörtökön, néhány perc múlva 7,53 pont volt a vesztesége.

A tokiói értéktőzsde enyhe csökkenéssel zárt csütörtökön, a befektetők távol maradtak a piactól várva a negyedévi vállalati jelentéseket. A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója csütörtökön 57,59 ponttal, azaz 0,7 százalékkal 7821,90 pontra esett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik