Belföld

Leszavazták a legfőbb ügyész interpellációra adott válaszát

Polt Péter szerint az ügyészség gyorsan, törvényesen és szakszerűen járt el azokban az ügyekben, amelyekkel kapcsolatos két interpellációra adott válaszát az Országgyűlés nem fogadta el hétfői ülésén.

Amit elmondtam az interpellációkra adott válaszomban az a szakmai helyzet, ezen túlmenően nincs kompetenciám arra keresni a választ, hogy miért történt így - nyilatkozta a legfőbb ügyész az MTI-nek a szavazást követően. Gusztos Pérter (SZDSZ) azzal kapcsolatban interpellált a legfőbb ügyészhez, hogy nem történt előrelépés a szabad demokrata politikusok több mint két éve tett feljelentése nyomán a Magyar Televízió Rt. pazarló gazdálkodása miatt. Tóth Károly (MSZP) azt firtatta, hogy miért nem járt el a legfőbb ügyész azokban az ügyekben, amelyekben az előző kormány vezető tisztségviselői érintettek.
Polt Péter hangsúlyozta: válasza "tartalmazza a valóságot", az ügyészség gyorsan, törvényesen és szakszerűen járt el. "Ezeknek az ügyeknek az intézése is alátámasztja azokat a vélekedéseket, hogy a magyar ügyészség bármelyik európai uniós országgal felveszi a versenyt, és a Magyar Köztársaság büszke kellene hogy legyen az ügyészség munkájára" - fogalmazott Polt Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik