Belföld

Kinek igen, kinek nem – eredmények a FigyelőNeten

A FigyelőNeten meghirdetett Európai Unió – kinek igen, kinek nem című összeállításban közéleti szereplők és civilek mondták el véleményüket az utóbbi hetekben arról, miként szavaznak a csatlakozásról és miért.

Összesen 225-en mondták el véleményüket, közülük 140-en (62 százalék) nyilatkoztak úgy, hogy támogatják hazánk uniós csatlakozását és 80-an (38 százalék) jelezték, hogy nemmel fognak szavazni.

Ha az összeállításból kivesszük az általunk megkeresett közéleti szereplőket (az 51 híresség közül csupán hárman mondták, hogy nemmel szavaznak), akkor a maradék 184 álláspont között megegyezik a nemek és az igenek aránya (mindkét oldalra 82 voks érkezett).

Ha ezt a csoportot a válaszadók életkora alapján kategorizáljuk, ugyancsak érdekes eredményre jutunk: a 30 éven aluliak között többségben vannak a csatlakozást ellenzők (55 százalék), a középső (30-55 év) korosztály többsége már támogatja a hazánk uniós tagságát (53 százalék), miként az 55 év felettiek körében is a belépésre voksolt a válaszadók 62 százaléka.

A FigyelőNet saját közvélemény-kutatása ugyanakkor nem reprezentatív mintavétellel készült!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik