Belföld

Tavaly 13 milliárd forintot fizettek ki turisztikai pályázatokra

Tavaly 45 milliárd forintról született döntés, 37 milliárdról kötöttek szerződést, de mindössze 13 milliárd forintot fizettek a turizmusfejlesztés keretében.

Pál Béla, a Miniszterelnöki Hivatal turizmusért felelős politikai államtitkára egy keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a kifizetések elmaradásának oka, hogy ezek a beruházások lassan fejeződnek be, és a támogatásokat jellemzően a projektek befejezése után utalja át a kormányzat.

Az államtitkár közölte: az idén a turisztikai célelőirányzat kertében 19 milliárd forint áll rendelkezésre. Hozzátette: a jövő évre szóló 50 százalékos és a 2005-re vonatkozó 20 százalékos előrehozott döntéssel együtt turizmusfejlesztésre 32,3 milliárd forintot lehet fordítani az idén.

Pál Béla elmondta: az idén 15 milliárd forintot különítettek el az ágazat fejlesztését célzó beruházások támogatására. Kiemelte: az idén pályázni lehet megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének támogatására is. Pál Béla szerint ugyanis 2004-2006 között mintegy 20 milliárd forint plusz forrásra lehet számítani az uniós pályázatokon keresztül. Ezekhez azonban megfelelő megvalósíthatósági tanulmányt kell készíteni – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik