Belföld

Feltehetően öngyilkos lett a török követség előtt posztoló rendőr

Sem idegenkezűségre, sem a török követséggel való bármiféle összefüggésre utaló adat nincs a rendőrség birtokában azzal a halálesettel kapcsolatban, amely a török nagykövet budapesti rezidenciája előtt történt péntek reggel.

Németh Lajos, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs osztályának helyettes vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: az I. kerületi Lisznyai utcában lévő objektum védelmében a készenléti rendőrség egyik tiszthelyettes beosztottja látott el szolgálatot, és az eddigi információk szerint eközben lett öngyilkos.

Németh Lajos kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy az eset kapcsán nincs a rendőrség birtokában semmi olyan adat, amely akár idegenkezűségre, akár a török nagykövetséggel való bármiféle összefüggésre utalna.

Az MTI információi szerint egy környékbeli járókelőnek tűnt fel, hogy a török nagyköveti rezidenciánál álló őrbódé mellett vértócsa van. A járókelő benyitott az őrbódéba, és ott talált rá a véres holttestre és mellette heverő szolgálati fegyverére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik