Belföld

Medgyessy Péter az MSZOSZ vezetőivel egyeztetett

"Támogatom az érdekegyeztetés fejlesztését, mert a különböző érdekek közötti összhang megteremtése jelenti a legnagyobb biztonságot a gazdaság és társadalom számára" - jelentette ki Medgyessy Péter a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) vezetőivel folytatott tárgyalásán.

Medgyessy Péter megerősítette: a kormány teljesíteni fogja a tavalyi MSZOSZ-kongresszuson tett ígéretét a Munka Törvénykönyvének módosításáról, hogy betekinthessenek az adófizetők a Társadalombiztosítási Felügyelet munkájába. Ebben a szakszervezeteknek is megfelelő befolyást és szerepet kell adni.

A kormányzat segített abban, hogy kialakuljon és tartóssá váljon a munkabéke Magyarországon. Medgyessy Péter hangsúlyozta: a februárban bejelentett Európa Terv az Unióhoz történő sikeres csatlakozás programja. Ez viszont csak közös erőfeszítéssel, így a szakszervezetek és a munkavállalók együttműködésével biztosíthatja a gyors felzárkózást és az új lehetőségek kihasználását. Az Európai Unióhoz való csatlakozással kapcsolatos munkavállalói tájékoztatásra az MSZOSZ kérésének megfelelően 15 millió forintot juttat a kormány a szakszervezeteknek a Miniszterelnöki Hivatal európai kommunikációs keretéből.

A találkozón kormányzati oldalról részt vett Kiss Péter Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter és Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter is. A szakszervezetek részéről jelen volt: Wittich Tamás, az MSZOSZ elnöke, Kónya Gusztávné, az MSZOSZ Költségvetési és Közszolgálati Területének ügyvivője, a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke, Szőke Károly, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke és Rabi Ferenc, a Bánya- és Energiaipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik