Belföld

Kormányülés az Európa-terv jegyében

A miniszterelnök által meghirdetett Európa-terv több eleme szerepel a kormány mai, szerdai ülésének napirendjén.

A Miniszterelnöki Hivatal sajtóirodájának tájékoztatása szerint a miniszterek döntenek a kedvezőtlen besorolású térségekben gazdálkodó mezőgazdasági termelők éven túli lejárt hitelterheinek mérsékléséről.

Az intézkedés az éven túli lejárt hitelek 50 százalékának új hároméves lejáratú hitellé történő átalakításával kedvezőbb határidőt, kamatfeltételeket biztosít, és a hitelhez állami garanciát, a visszafizetéshez állami támogatást nyújt.

Az Európa-terv célkitűzéseivel összhangban tárgyal a kormány a szakképzési törvény módosításáról is. A javaslat az intézmények körét, az Országos Képzési Jegyzék tartalmi elemeit, a szakmai és vizsgakövetelmények tartalmát, valamint a gyakorlati képzés szervezésére vonatkozó rendelkezéseket módosítja.

Kapcsolódik az uniós itegrációhoz az egészségügyi, szociális és családügyi miniszter beszámolója is kormánynak az Egészség Évtizede program egyes elemeiről folytatott társadalmi egyeztetésről, és megvitatják a miniszterek az egészségügyi szolgáltatókról és az egészségügyi közszolgáltatások szervezéséről szóló törvény tervezetét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik