Belföld

Al-Kaida-tagok ügynökkézen – tagadják Bin Laden elfogását

Az al-Kaida kilenc feltételezett tagját, köztük a nemzetközi terrorszervezet egy "nagyon fontos" személyiségét fogták el csütörtökön az afgán határ közelében pakisztáni és amerikai ügynökök.

A pakisztáni sajtóban pénteken megjelent hírt egy iszlámábádi biztonsági forrás is megerősítette az EFE spanyol hírügynökségnek.

Pakisztáni hivatalos források korábban nem zárták ki, hogy esetleg maga Oszama bin Laden, az al-Kaida vezére vagy egyik fia is az elfogottak között van, más tisztségviselők azonban később cáfolták ezt az információt.

Az EFE értesülése szerint a pakisztáni és amerikai biztonsági szolgálatok az utóbbi két napban rendkívüli mértékben fokozták az al-Kaida tagjainak felkutatására irányuló akcióikat.

A legutóbbi rajtaütés, amelynek során a Beludzsisztán tartománybeli Csagai település közelében őrizetbe vették a kilenc terroristát, elsősorban azoknak az információknak köszönhető, amelyhez a múlt szombaton elfogott Hálid Sejk Mohamed révén jutottak hozzá a titkosszolgálatok.

Az al-Kaida harmadik számú embere, akit két cinkosával együtt a pakisztáni Ravalpindi városában fogtak el, a kihallgatásokon azt vallotta: bin Laden él, s néhány hete személyesen is találkozott vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik